Cilët janë elementët kryesorë të universit? Pra, elementët kryesorë që përbëjnë universin janë: Yjet, Galaktikat, Konstelacionet, Planetet, Satelitët, Asteroidët, Kometat dhe Meteoritët. Cilat dy…

blog hapësirë

Cili është emri për astro? Cili është klasifikimi i fjalës astro? Astro (nga latinishtja ASTRA-yll) është një emër i përbashkët në njëjës mashkullor, i cili mund të përcaktojë një trup qiellor të ndritshëm,…

blog hapësirë

Cilat janë ndikimet në jetën në planetin Tokë? Ndër ndikimet kryesore negative mjedisore të shkaktuara nga njeriu, mund të përmendim pakësimin e burimeve ujore, zhdukjen e specieve, përmbytjet,…

blog hapësirë

Si të gjeni yjësinë Lyra? Si të identifikoni yjësinë e Lyrës? Një yjësi e qartë e vendndodhjes që përmban Vega, ylli i dytë më i ndritshëm në hemisferën veriore (qiellore)…

blog hapësirë

Pse planetët kanë unaza? Unazat planetare formohen nga pluhuri dhe shkëmbinj të vegjël që nuk mund të bashkohen, nëpërmjet gravitetit, për të formuar një…

blog hapësirë

Cili është funksioni i një planetariumi? Planetariumet janë mjedise të projektuara posaçërisht me synimin për të simuluar qiellin me yje të natës dhe të ditës në periudha të ndryshme të vitit…

blog hapësirë

Çfarë do të thotë një yll me shtatë cepa? Ylli me shtatë cepa është një simbol i integrimit shpirtëror për shkak të numrit 7 që lidhet me spiritualitetin….

blog hapësirë

Si i lajnë dhëmbët astronautët? Për të parandaluar hyrjen e pastës dhe shkumës në hundë, astronauti përdor një qese uji me një kashtë për të lagur majën e…

blog hapësirë

Cili është funksioni i vrimës së zezë në univers? Vrima e zezë është një objekt astronomik që ka një densitet të pafund dhe një fushë gravitacionale shumë intensive, e aftë për të tërhequr të gjithë…

blog hapësirë

Çfarë do të thotë planetet personale në grafikun e lindjes? Planetet personale janë ata që ju prekin drejtpërdrejt, në mënyrë të veçantë dhe personale. Ata janë më të afërt...

blog hapësirë