Cilat janë ndikimet që ushtron Hëna në Tokë? Ndikimi i Hënës në Tokë lëviz ujërat, duke shkaktuar baticat. Mbi faqen e dheut...

blog hapësirë

Cili planet ngatërrohet me një yll? Planeti Venus ka disa nofka të njohura, si "ylli i mëngjesit" ose "ylli i mbrëmjes". Kjo sepse qytetërimet e lashta mendonin se ishin dy...

blog hapësirë

Kush është më i madh se dielli dhe hëna? Diametri i Diellit është rreth 1 400 000 km. Diametri i Hënës është përafërsisht. 3500 km…

blog hapësirë

Si ta bëni yllin lehtë dhe shpejt? 2 Metoda 2 nga 4: Vizatimi i një ylli me gjashtë cepa Filloni duke vizatuar një rreth të madh duke përdorur një busull. Bëj një pikë...

blog hapësirë

Ku është vullkani më i madh në Sistemin Diellor? Marsi: Vullkani më i madh i njohur në Sistemin Diellor është në Mars. Emri i tij është Olympus Mons, një gjigant i vërtetë. O…

blog hapësirë

Cili është koncepti i astronomisë? ASTRONOMIA është shkenca që studion trupat qiellorë (planetet, asteroidet, kometat, yjet, galaktikat, etj.) Astronomia gjithashtu studion të gjithë…

blog hapësirë

Si të gjeni konstelacionin e Shigjetarit? Si të gjeni konstelacionin e Shigjetarit? Pranë shigjetës së Shigjetarit gjendet “thimbi” i Akrepit, si dhe harku që Kurora...

blog hapësirë

Sa yje keni vizatuar në flamurin tonë dhe çfarë përfaqësojnë ata? Çdo yll që përbën flamurin e Brazilit ka një kuptim. Përveç kësaj, ata përfaqësojnë…

blog hapësirë

Si ta shihni kometën e sotme? Ju duhet, duke parë veriun, të shikoni në një lartësi prej 50 gradë ose 60 gradë dhe të kërkoni planetin...

blog hapësirë

Pse është planeti më i nxehtë në sistemin diellor? Dielli është i madh dhe mban shumë hidrogjen, duke u mbajtur nga një gravitet i fortë. Me këtë, presioni dhe…

blog hapësirë