Cilat janë ndikimet që ushtron Hëna në Tokë? Ndikimi i Hënës në Tokë lëviz ujërat, duke shkaktuar baticat. Mbi faqen e dheut...

blog hapësirë

Kush është më i madh se dielli dhe hëna? Diametri i Diellit është rreth 1 400 000 km. Diametri i Hënës është përafërsisht. 3500 km…

blog hapësirë

Cili planet ngatërrohet me një yll? Planeti Venus ka disa nofka të njohura, si "ylli i mëngjesit" ose "ylli i mbrëmjes". Kjo sepse qytetërimet e lashta mendonin se ishin dy...

blog hapësirë

Si të gjeni konstelacionin e Shigjetarit? Si të gjeni konstelacionin e Shigjetarit? Pranë shigjetës së Shigjetarit gjendet “thimbi” i Akrepit, si dhe harku që Kurora...

blog hapësirë

Cili është koncepti i astronomisë? ASTRONOMIA është shkenca që studion trupat qiellorë (planetet, asteroidet, kometat, yjet, galaktikat, etj.) Astronomia gjithashtu studion të gjithë…

blog hapësirë

Ku është vullkani më i madh në Sistemin Diellor? Marsi: Vullkani më i madh i njohur në Sistemin Diellor është në Mars. Emri i tij është Olympus Mons, një gjigant i vërtetë. O…

blog hapësirë

Si ta bëni yllin lehtë dhe shpejt? 2 Metoda 2 nga 4: Vizatimi i një ylli me gjashtë cepa Filloni duke vizatuar një rreth të madh duke përdorur një busull. Bëj një pikë...

blog hapësirë

Si ta shihni kometën e sotme? Ju duhet, duke parë veriun, të shikoni në një lartësi prej 50 gradë ose 60 gradë dhe të kërkoni planetin...

blog hapësirë

Sa yje keni vizatuar në flamurin tonë dhe çfarë përfaqësojnë ata? Çdo yll që përbën flamurin e Brazilit ka një kuptim. Përveç kësaj, ata përfaqësojnë…

blog hapësirë

Çfarë do të thotë konstelacioni në një tatuazh? Tatuazhi i konstelacionit të zodiakut mund të jetë një opsion për të përfaqësuar vetë shenjën ose një përfaqësim i…

blog hapësirë